STAP 4: PEPERMAL BEVESTIGEN

En dan is het (tadaa!) tijd om de pepermal te bevestigen!

Tip: bekijk sowieso de beide instructiefilmpjes onderaan de pagina. Daar heeft ons’ Gijs immers zo z’n best op gedaan. 

MOMENT KIEZEN
Als de plant wat groter is zullen er bloempjes ontstaan. Het is een zelfbestuiver, dus hij heeft niet een tweede soortgenoot nodig. Wel kan het geen kwaad als je de bloempjes af en toe lieftallig ‘vingert’. Dan komt het stuifmeel op de stamper. Mocht je wat subtieler willen werken, dan kun je de plant ook gewoon schudden.

DE MAL BEVESTIGEN

  • Na circa 6 weken na het planten van het stekje ontstaan er vruchtjes.
  • Laat de vrucht ongeveer zo groot worden als bovenste kootje van je pink, want dan is de stengel van de vrucht sterk genoeg om de mal te dragen.
  • Vouw de malhelften voorzichtig rondom de vrucht en gebruik de schroefjes om de helften op elkaar te bevestigen. Wees gentle & sweet want het steeltje is kwetsbaar.
  • Draai de schroef totdat je een beetje weerstand voelt (dat is als de hele schroefdraad erin zit).
  • Pas op! Draai niet te lang of stevig door, want dan wordt het schroefgat te groot en zit de schroef uiteindelijk minder goed vast.
  • Alles is met de handgemaakt dus de mallen zijn niet perfect zoals ze zouden zijn als een fabriek ze maakt maarrr er zit een hoop liefde in.


ENQUETE
Wat zijn je ervaringen met het bevestigen van de mal? Laat het weten in het enquete formulier.

We verzamelen de ervaringen van onze 50 testpanelleden in het Google Forms document. De informatie wordt verzameld en gebruikt om de PepperPost te verbeteren. Klik op de link die je hebt ontvangen in de e-mail om jouw enquete te openen.


VRAGEN?
Als je tijdens het kweekproces specifieke vragen hebt, kijk dan eerst op de FAQ pagina.

Schuiven naar boven